• Een slim 2019-electriciteits- en gascontract geregeld voor alle Wildkamp-vestigingen in Nederland.

Eind 2018 gerealiseerd.

Souverein Advies is Wildkamp energieadviseur sinds 2016.
  • Eshuis Metaal - PV installatie -  sinds december 2018 uitstekend operationeel.

EshuisMet  PV klaar

EshuisMet kabelgoot
    De kabelgoot maakt niet gebruik van de noodoverstort. Veel andere installateurs zullen dit wel doen.
  • Ceves Vergeer - voormalig hoofdkantoor - Energielabel A++++

Een handjevol bestaande gebouwen in Nederland heeft het maximum energielabel A++++.
    Eind 2018 werd Ceves Vergeer Teugseweg 23 te Deventer er één van.

Geregeld en begeleid door Souverein Advies.

Energielabel Tweg23 deel
  • Serverius Datacenter Dronten - PV installatie

Serverius DC1  ken net met valbeveiliging
                                                  Net voldoende ruimte met de bouw-valbeveiliging....

Serverius DC1 voldoende afstand dakrand
  • Kornelis Caps & Closures BV te Steenwijk. Opgeleverd in augustus 2017. Betreft 1076 panelen van 300 Wp = ca. 323 kWp. Op één na grootste PV-installatie in gemeente Steenwijkerland.

Kornelis was in 2012 ondernemer van het jaar van de gemeente. Souverein Advies verzorgde ontwerp, business case en bouwbegeleiding. Vredenburg Installatietechniek was door Souverein Advies en de Kornelis-directie uitgekozen.

Kornelis PV produceerde in sept+okt2017 en in maart+april2018 een landelijk zeer hoogstaand kWh/kWp rendement, vermoedelijk top10 in Nederland. Gemeten over 74 vlakdakinstallaties > 150 kWp. Dankzij hard compromis-loos werk  in het ontwerp- en realisatiestadium.

Ter vergelijk: een zeer grote PV-installateur in Nederland, gefinancierd door de provincie Overijssel, presteert met haar in 2016-2017 opgeleverde installaties (> 1 MWp) 14-15% lager rendement dan Kornelis PV. Over de meetperiode sept-okt 2017. Een 8% lager rendement was logisch geweest wegens de duale (oost-west) zonnepanelenopstelling. Terwijl ze niet de goedkoopste blijken te zijn.

Kornelis PV:
    Kornelis PV totaal small

• Kornelis Caps & Closures PV in opbouw.

IMG 4570

• J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij te Steenwijk. Ruim 600 panelen, operationeel sinds augustus 2015. Polak was ondernemer van het jaar 2016 in de gemeente Steenwijkerland.

Het rendement in sept-okt 2017 is maar 1.9% minder dan Kornelis Caps & Closures. Ondanks schaduw van afgebeelde populier en gebouwdeel links. De installaties was ontworpen om deze schaduw goed te kunnen verwerken.Polak 624 20150928 141102 small
  • De Weerd Specerijen te Steenwijk met 140 panelen, Operationeel sinds juni 2015. Het rendement in sept-okt 2017 is 1.0% minder dan Kornelis Caps & Closures.

DeWeerd foto024 small
  • Ceves Vergeer te Deventer. Operationeel sinds juli 2015. Met 300 Canadian zonnepanelen van 260 Wp (78.0 kWp) en Flatfix Fusion onderconstructie.
    Op 21 juli 2017 ging een uitbreiding van 64 x 300 Wp = 19.2 kWp online.

Het Ceves PV rendement is hoger van die van een AEX genoteerd bedrijf. Het rendement was echter in sept-okt 2017  2.1 % lager dan Kornelis Caps & Closures.

Dit bedrijf is een trouwe klant sinds start gebouw in 2007. Foto: Esdec drone.

Ceves foto 09 small
    Montage van de eerste 300 panelen.
  • Bakker Groep Coevorden BV. Dit is de 2e PV-opdracht van dit bedrijf aan Souverein Advies. Operationeel sinds juli 2017.

62 panelen PV installatie met 2 verschillende typen panelen. Met bovendien een andere technische innovatie. Installatie & onafhankelijke inspectie in maar 2.5 dag.

Het rendement over sept-okt2017 is 0.1% lager dan PV Kornelis.

IMG 4910 small

• Bakker Oilfield Supply te Coevorden met 736 zonnepanelen op een sheddak/vlakdak/grinddak. Operationeel sinds zomer 2015.
    Alle projecten van deze slideshow zijn door Vredenburg Installatietechniek geplaatst. Zij was door Souverein Advies en de klanten gekozen.
    Souverein Advies maakte het PV dakontwerp, deed de bouwbegeleiding, opleveringstoetsing en rapportages.

Het rendement over sept-okt2017 is 8.8% lager dan Kornelis. Oorzaak: gebouwschaduw en schaduw sheddaken. Was in ontwerpfase bekend.

Bakker PV voor sheds gereed small
  • Bakker Oilfield Supply. Zonnepanelen die beter dan gemiddeld gemonitoord kunnen worden. Met een voorziening zodat ze beter presteren met schaduw en vuil. Bovendien zullen ze minder last gaan krijgen van zonnepanelenveroudering na 10-25 jaar.

Bakker links van sheddak gereed small
  • Bakker Oilfield Supply grinddak in combinatie met zonnepanelen vermogenselectronica en onderconstructie. De aerodynamische zijplaten zijn na de foto hierboven gemonteerd. Het was uitdagend om te zorgen dat dit over 10 tot 25 jaar nog uitstekend zal presteren.

Bakker terrasgrind small
  • Een 276 panelen project (privacy) in de gemeente Heerde uit 2004. Uniek qua instralingssensor en internetbewaking, geregeld door Souverein Advies. Een combinatie die veel grootzakelijke projecten in 2017 nog steeds niet hebben, uit kostenoverwegingen.
    Dit project presteert erg goed ondanks geplande veroudering, ook dankzij de installateur. Het 2016-rendement is beter dan sommige grootzakelijke niet-SouvereinAdvies PV opgeleverd in 2015. Blijkt uit een landelijk Souverein Advies onderzoek.

Veessen feb2014 uitsnede voor Homepage
  • De efficiency is hoger van de PV van Nederlands grootste bierbrouwer en van een AEX genoteerd bedrijf in de buurt van Den Haag. Bovendien zijn alle door Souverein Advies ontworpen PV-installaties voorzien een paar unieke veiligheidsvoorzieningen tegen windschade (vrijwillige maatregelen, het nivo van de installatiemanuals overschrijdend).