Souverein Advies heeft voor haar klanten een energiecontractsjabloon samen met een groot kwaliteitsenergiebedrijf ontwikkeld. Was flink onderhandelen. Het is helderder, simpeler en soepeler dan de contracten van collectieve bedrijfsparkaanbieders.

Sommige klanten blijken meer core opdrachten te krijgen als ze kWh uit een NL landwindturbinepark afnemen èn een ander deel van hun verbruik met PV op het dak opwekken (zonnepanelen).
De meerinvestering zal zich mogelijk vrij snel terugverdienen.

Souverein Advies is trots dat ze dit voor 3 MKB bedrijven in april 2016 heeft mogen regelen. Het ging totaal om 2.7 miljoen kWh die voor meerdere jaren zijn vastgelegd. Tegen een prijs/kWh die 78.5% is van de huidige december2016-prijs.
Vermoedelijk is dit vastgelegd toen de NL-grootzakelijke-electriciteitsmarkt&prijs het meest depressief was sinds 1995. Bijvoorbeeld: toen waren er nog geheel geen Opec en Non-Opec akkoorden (Non-Opec akkoord dd. 10 december 2016).

Windtubine met tiphoogte 198 m waar deze klanten hun kWh van betrekken, Dit wordt jaarlijks door SouvereinAdvies gecontroleerd (heel belangrijk).

Windturbines met tiphoogte 198 m small

Vergelijk aub. de afmeting van de mast met een opgestelde zeecontainer.

Zelfde turbine kWh oa voor Souverein Adv klant small
Foto's: Souverein Advies