Veel elektriciteitsgrootverbruikers bezitten nog niet een apart softwarepakket waarmee elektriciteitsverbruik per kwartier vanaf bijv. 2011 inzichtelijk gemaakt kan worden. Inclusief kWmax en kWcontract hetgeen grote kostenposten zijn op een netwerkfactuur. Fysieke aanpassingen van meters zijn niet nodig.

Souverein Advies is ervaren in het regelen van deze materie. Advieskosten zullen normaliter maar een paar honderd euro bedragen, de jaarlijkse abonnementskosten zijn verwaarloosbaar.

Deze software is bijna een must indien bedrijven elektriciteit produceren en dus niet alleen verbruiken maar ook af en toe terugleveren aan het net. Zoals bij PV-installaties.

Tevens is Souverein Advies meestal in staat om de maandelijkse huur van de hoofdmeter te verlagen. Ook als PV of een nieuw elektriciteitscontract niet aan de orde is. De besparing bedraagt vaak € 2500,- per jaar.

DataDirect voorbeeld

Levering uit het net, teruglevering naar het net en PV-productie bij een bedrijf.