Souverein Advies verzorgt het aanvragen van PV-subsidies en fiscaal voordeel EIA. Ze heeft hiermee ervaring sinds 2004 en een goede track record opgebouwd.

Een voorbeeld is de landelijke SDE-subsidie waar jaarlijks vele miljarden euro's toegekend wordt aan PV. Deze SDE is een essentiële factor bij het krijgen van een acceptabele terugverdientijd.
SDE aanvragen is lastig: hoe meer men vraagt des te minder kans men heeft op raakschieten (veilingsysteem).
Souverein Advies heeft goede contacten met twee belangrijke SDE-insiders. Dit maakt de toekenning van SDE-subsidie een stuk zekerder.

Souverein Advies regelt eventueel ook provinciale financieringen. Deze zijn netto vrij duur en meestal slechts aan te bevelen als een bedrijf echt geen werkkapitaal kan missen. Oplossing kan zijn: gefaseerd PV aanleggen met eigen kapitaal.